Skip to content

Formule 1 kijken

Ik kijk graag Formule 1. Dat doe ik al sinds 1994, met een grote pauze vanwege de saaie Ferrari- Michael Schumacher dominantie en omdat Jos Verstappen niet meer meereed. Sinds 2016 ben ik weer een trouwe kijker.. Ik werd elk seizoen weer Ziggo Online klant voor € 10 per maand, maar alleen gedurende het seizoen. Met het verliezen van de rechten aan Viaplay werden de kaarten ineens flink opgeschud. Ik baalde van het verlies van Olav Mol en Jack Plooij, en mis nog steeds het Ziggo Racecafé. Ik heb wel een mooie combinatie gevonden voor het kijken van de stream met het leukste commentaar. Hieronder mijn oplossing en nog een paar andere leuke toevoegingen op Youtube:

F1TV Pro

https://f1tv.formula1.com/

Een abonnement bij Viaplay kost € 15,99 per maand (in december 2022) en volgens mij kan je niet makkelijk tussentijds (buiten het seizoen) opzeggen.

Een F1TV Pro abonnement kost € 64,99 per jaar, en als je dat naar 12 maanden uitsmeert heb je het over € 5,42 per maand. En als je het over het F1 seizoen uitsmeert (9 maanden in 2023) heb je het over € 7,22 per maand.

Formula 1 TV werkt uitstekend: ik heb nog geen streaming problemen ondervonden. Ook is de extra content zoals de pre- en post-race show en de analyse tussentijds mooi meegenomen.

Er zit een grens aan het aantal devices (ik geloof max 5), maar volgens mij wordt kijken vanuit een browser niet meegeteld.

Er is een F1 TV App waarmee je de race live of achteraf kan kijken. Je kan net als via de website ook meekijken vanuit elke cockpit.

Met de Formula 1 app kan je live timing, telemetrie, radio commentaar, boordradio, baan posities en bandengebruik zien.

Abonnementen en Apps zijn te vinden op de Formula 1 website.

Grand Prix Radio

https://grandprixradio.nl/radio-luisteren

Grand Prix Radio is het streaming radiostation waar Olav Mol en Jack Plooij (gratis) te beluisteren zijn. Het is even pielen om de audiostream gelijk te krijgen aan de F1 tv beelden, maar daar wordt je vanzelf steeds handiger in. Ik pauzeer de audiostream bij de eerste F1 leader tonen, en start dan weer als de F1 leader in beeld komt. Voor het grootste deel van de race werkt het uitstekend. De heren bieden ook de kans goed te synchroniseren door de tijden te noemen die op je scherm zouden moeten staan. Je kan fine-tunen met de 2 knoppen om steeds 0,5 seconde vooruit of achteruit in de audio stream te springen.

De allereerste uitzendingen waren een volkomen drama, maar sinds de 3e uitzending is de stream super betrouwbaar gebleken. Heerlijk deze commentaren, alhoewel ik wel steeds vaker merk dat Olav niet meer zo scherp is. Dat kan ook komen doordat hij niet meer vanaf het circuit verslag geeft. Ik hoop dat de heren dat in de nabije toekomst wel weer kunnen gaan doen.

Er is ook een Grand Prix Radio App..

Racing News 365

https://www.youtube.com/@racingnews365nl/videos

Formule 1-podcast, met als vast panel Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Leuk om naar te kijken en luisteren vanwege de kennis van de heren, en vooral ook door de ongezouten meningen van Tom Coronel.

Peter Windsor

Engels https://www.youtube.com/@peterwindsor/videos

Peter Windsor geeft zeer gedetailleerde analyses. Hij noteert alle topsnelheden en rondetijden en geeft aan de hand van cijfers een oordeel over de coureurs en hun prestaties.

WTF1 Podcast

Engels https://www.youtube.com/@WTF1official/videos en https://www.wtf1.com/

Onderhoudende podcast waar Matt Gallagher het voortouw neemt en ondermeer de leukste internet reacties op F1 laat zien. Opgericht door Tom Bellingham. Als trio samen met Katy Fairman doen ze ook voorspellingen voor de race en besprekingen na de race. Ze zijn leuk competitief en doen soms de gekste voorspellingen waarvan ze aan het eind van het seizoen de score optellen. Ook geven ze alle coureurs een rating tussen A+ en F.

Motorsport.com Nederland

https://www.youtube.com/@motorsportcomnl/videos

Leuke Nederlandstalige video podcast over de Formule 1..

GPFans NL

https://www.youtube.com/@GPFansNL/videos

Formule 1 nieuws kanaal.

Lollipopman F1 comics

https://www.youtube.com/@lollipopmancomics

Leuke animaties over de belangrijkste momenten in de afgelopen race.

Mini Drivers

https://www.youtube.com/@OfficialMinis/videos

Nog een animatie over het verloop van de afgelopen race. Wel een beetje irritante stemmetjes.

Alternatief voor de live timing

Als je geen F1 abonnement hebt kan je hier gratis de live timing en de track positie volgen: https://f1.tfeed.net/live .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *